Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Allt började med att Bo Eriksson (grundare till Anatomic Sitt AB 1988) tidigt i sin karriär hade en dröm. Att hitta ett ”sittande” som ger våra funktionshindrade balans i och för kroppen och även reducera eller förhindra en fortsatt utveckling av scolioser, kyfoser och andra felställningar. Att ”hålla” höfter så att de inte subluxerar eller luxerar och att undvika kontrakturer i höfter, ben, knän, fötter, armar och axlar.

Drömmen innebar även för de funktionshindrade att förbättra lungfunktion och blodcirkulation. Att ta bort onödig smärta för brukaren och ge möjlighet till rörelse och kontroll inte minst för huvudet och kommunikation.

Helt individuellt utformad möjliggör den Anatomiska sitsen en funktionell sittställning för brukaren. Denna lösning är ofta den avgörande för om sittandet ska fungera.

Anatomic Sits har varit grundstommen i Anatomic Sitt AB sedan starten. Vi har idag tillverkat över 26 000 sitsar vilket resulterat i en gedigen kunskap kring de svårare sittproblemen, både inom vår organisation och hos kund. Sitsen har utvecklats och förfinats hela tiden på alla plan för at vi i framtiden ska kunna ge ett bättre hjälpmedel till nya och gamla brukare.